Wat is HHC?

 Wat is HHC?

HHC (hexahydrocannabinol) is een van hennep afgeleide cannabinoïde waarvan is vastgesteld dat het ontspanning stimuleert, maar dat het ook kan helpen bij het verlichten van angst en stress. Wellicht heb je nog nooit van HHC gehoord, dat kan. Dat komt omdat HHC relatief nieuw is op de markt. Velen vergelijken HHC met THC vanwege de overeenkomsten die ze hebben. Dit begint bij de chemische structuur van HHC die erg vergelijkbaar is met die van THC, met uitzondering van de dubbele binding die is vervangen door waterstof – hierdoor is HHC structureel stabieler dan THC.

De HHC die we gebruiken in onze producten wordt geproduceerd door een Amerikaans bedrijf dat al bijna tien jaar actief is in CBD & hennep sector. De HHC wordt gemaakt d.m.v. een complex chemisch proces dat begint bij hennep afgeleide CBD. Dit maakt onze HHC 100% THC-vrij.

 

Effecten

De effecten van HHC worden vaak ervaren als vergelijkbaar met die van THC. Er is sprake van een ‘high’ gepaard met een licht euforisch gevoel. Terwijl sommigen de effecten van HHC ervaren op 70-80% van de sterkte van THC, hebben anderen het gevoel dat het zelfs sterker is.

Het belangrijkste verschil tussen HHC en THC is hoe lang de effecten aanhouden. De ‘high’ van HHC kan in sommige gevallen wel één of meerdere uren langer aanhouden dan die van THC. Dit maakt HHC een betere keuze voor diegenen die langdurige verlichting van hun symptomen willen. Het is echter belangrijk op te merken dat de duur van de effecten van HHC kunnen variëren, afhankelijk van de gebruiker.

 

Hoe werkt het?

Beide cannabinoïden werken op je endocannabinoïdesysteem, een complex biologisch netwerk dat bestaat uit receptoren, endocannabinoïden en enzymen.

Zowel HHC als THC richten zich specifiek op de CB1-receptoren in de hersenen en het centrale zenuwstelsel. Dit genereert een euforische high en verschillende voordelen, zoals een ontstekingsremmende werking, pijnverlichting, en slaapbevordering.

 

Is HHC veilig?

Hoewel onderzoek naar de veiligheid van HHC beperkt is, wijst niks erop uit dat het gevaarlijker is dan THC. In tegenstelling tot THC is HHC is relatief nieuw en is de hoeveelheid kennis die we hebben erover beperkt. Dat gezegd hebbende, raden we al onze gebruikers aan om te beginnen met de minimale dosis – vooral voor nieuwe gebruikers.


Is HHC legaal?

Onze HHC producten bevatten 0% THC. Bekijk gerust onze Certificate of Analysis (lab resultaat).

Nederland

HHC (hexahydrocannabinol) is NIET geclassificeerd als een (verboden) stof in de Opiumwet. Onze producten bevatten 0% THC en zijn daarom 100% legaal om te kopen, te verkopen en te consumeren.

Europa

Over het algemeen hebben de meeste Europese landen HHC niet specifiek vermeld als gereguleerde stof, wat betekent dat het niet verboden is om het in bezit te hebben of te gebruiken voor persoonlijk gebruik. Het is echter belangrijk op te merken dat wet- en regelgeving met betrekking tot cannabinoïden aanzienlijk kan verschillen tussen landen en zelfs tussen regio's binnen hetzelfde land. Het is daarom raadzaam om de specifieke wet- en regelgeving met betrekking tot HHC te onderzoeken in het land of de regio waar u zich bevindt of waar u van plan bent het te gebruiken.

OUR DELICIOUS HHC GUMMIES